Zeleninová polievka

Zeleninovú polievku je možné pripraviť v podstate z ľubovoľnej kombinácie zelenín, ktoré vám chutia tepelne spracované. Zeleninu je možné variť v celku a následne pokrájať, alebo pokrájať už pred samotným varením. Vývar zo zeleniny v žiadnom prípade nevylievajte, pretože sú v ňom vyvarené minerály zo zeleniny! Z nasledujúcej tabuľky si z každého stĺpca vyberte minimálne jednu položku:

Základ Zelenina Korenie
olivový olej
bravčová, kačacia,
husacia masť
kokosový olej
špenát, kel (hlávkový, ružičkový)
kapusta (surová, kvasená)
mrkva, petržlen
repa (červená, biela)
cibuľa, cesnak, pór
kaleráb, brokolica, karfiol
tekvica, cuketa
paradajka, paprika
soľ, čierne korenie,
tabasco, paprika
sušený cesnak,
petržlenová vňať,
rasca, majoránka
Vývar je samozrejme možné urobiť aj v mäsovej verzii (napr. s kosťami alebo kuracím trupom či vnútornosťami).
<< Prejsť na raňajky Prejsť na soté >>