Soté

Soté je možné pripraviť v podstate z ľubovoľnej kombinácie tukov, mäsa a zelenín, ktoré vám chutia tepelne spracované. Šťavu z mäsa a zeleniny v žiadnom prípade nevylievajte, pretože sú v nej vyvarené minerály z potravín! Akékoľvek soté pripravíte jednoducho - zeleninu a mäso nakrájajte na kúsky, osmažte a poduste na tuku a ochuťte korením a soľou:

Tuk Zelenina Mäso Korenie
olivový olej
bravčová masť
kačacia masť
husacia masť
deodorizovaný kokosový tuk
ghí alebo maslo
špenát, kel (hlávkový,
ružičkový), kapusta (surová, kvasená)
mrkva, petržlen
cibuľa, cesnak, pór
kaleráb, brokolica, karfiol
olivy, tekvica, cuketa
baklažán, paradajka, paprika
kuracie prsia
vykostené kuracie stehná
kuracie pečienky
bravčové karé
bravčová panenka
morčacie prsia
vykostené morčacie stehná
soľ, čierne korenie,
tabasco, paprika,
sušený cesnak,
petržlenová vňať,
zázvor, škorica,
kari, rasca, citrónová
kôra, koriander, bazalka,
kôpor, oregáno,
provensálske bylinky, majoránka

Soté je možné pripraviť aj zeleninové, bez mäsa.

<< Prejsť na zeleninovú polievku Prejsť na pečené mäso >>