Pečené mäso

Pečené mäso je jedlo, ktoré je pri príprave nenáročné na čas - stačí ho len nachystať a vložiť do trúby. Menšie kúsky mäsa odporúčame piecť na plechu zhruba hodinu. Väčšie kusy je lepšie piecť zhruba dve hodiny  v zakrytom pekáči, aby nevyschli (pekáč je možné odkryť v závere pečenia, aby sa na mäse spravila chrumkavá kôrka). Upečené mäso jedzte s veľkým množstvom zeleniny (minimálne 1:1).

Tuk Mäso Korenie
olivový olej
bravčová masť
kačacia masť
husacia masť
deodorizovaný kokosový tuk
ghí alebo maslo
kuracie prsia
kuracie stehná
kuracie krídla
bravčové karé
bravčové rebrá
morčacie stehná
mrazený pstruh
mrazený tuniak
losos
kapor
soľ, čierne korenie,
tabasco, paprika,
sušený cesnak,
petržlenová vňať,
zázvor, škorica,
kari, rasca, citrónová
kôra, koriander,
bazalka, kôpor,
oregáno, provensálske
bylinky, majoránka

<< Prejsť na soté Prejsť na dezert >>