Liečba stravou

Liečba stravouObjednajte sa Liečba stravou

Pre množstvo chronických, civilizačných a zápalových ochorení platí, že pri ich liečbe zohráva kľúčovú úlohu strava. Vhodná strava je predpokladom k tomu, aby bola moderná medikamentózna liečba účinnejšia. Naopak, nevhodná strava dokáže liečbe brániť alebo ju komplikovať. Poliklinika Mlynská dolina ponúka komplexný prístup k liečbe, založený na symbióze modernej medicíny a úpravy stravy.

 

Ochorenia

Srdcovo-cievne ochorenia, obezita, zápalové chronické ochorenia, cukrovka, poruchy metabolizmu cholesterolu, chronické tráviace ťažkosti, ekzémy, vyrážky, alergie, znížená obranyschopnosť (imunita), časté prechladnutia, únavový syndróm, zvýšené hodnoty zápalových parametrov (napríklad pri reumatologických ochoreniach) – to sú príklady ochorení a zdravotných ťažkostí, pri ktorých je účinok vhodnej stravy veľmi dobre zmapovaný.

Podľa globálneho prieskumu paleo komunity z roku 2011-2012, vyše 86 percent opýtaných uviedlo, že ich zdravotný stav sa po prechode na paleo zlepšil. Medzi najčastejšie prínosy patrila úprava hmotnosti, zníženie vysokého krvného tlaku, zmiernenie alebo vymiznutie tráviacich problémov a alergií.

V osemdesiatych rokoch 20. storočia založil prof. Kwasniewski v Poľsku špecializovanú kliniku, na ktorej podával ľuďom nízkosacharidovú stravu, v princípe zhodnú s ketogenickou verziou paleo stravy. Úspešne liečil a vyliečil tisíce prípadov autoimunitných ochorení, reumatických ochorení, ochorení tráviaceho traktu, cukrovky, aterosklerózy, sklerózy multiplex a mnohých ďalších.

Prečo to funguje

Naša bežná strava, bohatá na cukry, alergény a ťažko stráviteľné zložky predstavuje pre náš organizmus záťaž, kvôli ktorej telo časom stráca schopnosť regenerácie. Vysoká spotreba sacharidov je priamo aj nepriamo zodpovedná za nárast výskytu civilizačných ochorení (napr. cukrovka, celiakia, kvasinkové infekcie, zápalové ochorenia). Ďalšie problematické látky, akými sú napríklad lepok a fytáty, komplikujú trávenie a dlhodobo prispievajú k tvorbe drobných zápalových ložísk v celom organizme. Naša bežná, západná strava, bohatá na cukry a problematické látky, navyše obsahuje extrémne nízke množstvo vitamínov, enzýmov a nízku kvalitu tukov a bielkovín. Technologicky spracované potraviny často obsahujú chemické konzervačné látky. Naproti tomu, čerstvá a kvalitná strava (ekologicky dopestovaná zelenina, mäso zvierat z prírody a domácich chovov, kvalitné stabilné tuky, lokálne ovocie a orechy) obsahujú aj pri nízkej kalorickej hodnote niekoľkonásobne vyššie množstvá vitamínov, minerálov, enzýmov ďalších látok, ktoré umožňujú optimálne fungovanie nášho organizmu.

Doplnková liečba vyššie uvedených ochorení pomocou úpravy stravy je účinná, jednoduchá a trvalo udržateľná.

Kde a ako sa objednať

Ak máte niektoré z vyššie uvedených zdravotných problémov, je vysoko pravdepodobné, že významné zlepšenie dosiahnete práve zmenou stravovania. Ak zmenou stravy plánujete riešiť zdravotný problém, odporúčame absolvovať vstupné vyšetrenie u MUDr. Evy Smíškovej na Poliklinike Mlynská dolina v Bratislave. Na základe aktuálnych výsledkov vám odporučíme ďalší postup, liečbu, konkrétny stravovací režim a kontrolné vyšetrenia.

Objednajte sa teraz, napíšte nám na info@paleo.sk